En idear els centres de treball i espais públics s'haurien de tenir en compte les necessitats dels seus potencials usuaris, de tots els usuaris.
Pel títol del post alguns pensaran en els rètols per diferenciar els serveis sanitaris per elles i per ells. Cert, n'hi ha cartells especialment "kitsch" i d'altres costen molt d'interpretar. Però, no. No va d'això.
Altres pensaran en els serveis per als no-binaris i els serveis "unisex". Esteu segur que els banys compartits són millors? Segur que qui ho pensa no usa copa menstrual. Però no, tampoc és això en el que penso. Hi ha qüestions molt més elementals.
Us en plantejo tres:
1. En edificis de pública concurrència solen haver el mateix nombre de cabines als serveis per a ells que als d'elles però als primers, a més, uns quants urinaris. No és rar després que les cues siguis més als serveis d'elles.
2. Al fer el repartiment intern dels espais sovint els serveis per a elles són al fons del passadís i, en els d'ells, els urinaris són davant de la porta. Un simple canvi en el sentit d'apertura seria prou però no, quan fas una cosa malament, per què no totes?
Fa uns anys un prestigiós arquitecte va acabar baixant-se la bragueta per a desmentir-me. No em va convèncer.
3. Aquest va pels usuaris. Diguem-ho clar, el costum d'orinar dret (ells) en els inodors és una manca de respecte cap als posteriors usuaris i, sobre tot, cap al personal de neteja (majoritàriament, elles).
Ja fa anys que circulen per Europa senyals com els de la mostra.
Aquí encara són molt minoritaris.
Probablement ens toca seure en la intimitat i pensar globalment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada