dijous, d’abril 13, 2023

El dia de la marmota

https://bit.ly/SDILO2023
Segur que heu vist la pel·lícula "Groundhog Day" que aquí van titular com "Atrapado en el tiempo" tot i que probablement la recordareu per una traducció del títol original.

Un periodista que ha de cobrir la diada de la Candelera, quan l'ombra d'una marmota sortint de la hibernació ha de permetre saber si ha arribat la primavera o encara ens queda hivern. El protagonista queda atrapat en el matí del 2 de febrer que es repeteix un cop i un altre fins que... no voldreu que us expliqui el final, oi?

Doncs servidora em trobo atrapat en el temps tot i que no en el 2 de febrer sino en el 28 d'abril. Un cop més hem de destacar en aquest bloc que les autoritats catalanes i espanyoles prenen la campanya mundial del Safety Day, sempre amb missatges dirigits especialment a autoritats i empresaris i la contraprogramen amb missatges dirigits als treballadors. Culpabilitzant-los. Fa anys que ho denunciem. Enguany, dues setmanes abans, ja tenim el primer exemple de contraprogramació, per obra i gràcia... d'un sindicat.

En efecte, el primer anunci d'una activitat sobre el Safety Day és de la UGT que ens convida a un acte dedicat a la prevenció de les addiccionsI quin és el missatge que eliminen? No us ho creuereu si us ho dic, jutgeu vosaltres mateixes.

Sens dubte, les addiccions de treballadors s'han de combatre, però no així.