dilluns, de setembre 01, 2008

Bons propòsits

Dos cops a l'any, l'ú de gener i en tornar de vacances d'estiu gairebé tots ens fem bons propòsits per al periode que comença: aprendre anglès, anar al gimnàs, completar un col·leccionable en fascicles...

Et vull proposar dos que, penso, et poden interessar i que són ben fàcils d'assolir.

CUIDA'T
Si, cuida't, en el sentit més ampli de la paraula. I una bona manera de començar a cuidar-te és començar cuidant als més propers: a la família, als amics, als companys de feina.

En efecte, cuidar els companys de feina: rebre'ls amb un somrís, escoltar-los, dedicar-los només bones paraules és una bona manera de cuidar-se un mateix. Perquè tots necessitem que ens escoltin i que ens valorin. Perque no hi ha res que s'encomani més que un somrís. Perquè una mala cara és una arma de destrucció massiva. Cuida't i et cuidaran.



NO FUMIS
Les escoles van ser pioneres en això de treballar sense fum i la taxa de fumadors entre el seu personal és menys de la meitat que en la població general. No obstant això encara són massa els que fumen. Res de nou et diré sobre els efectes del tabac però sí que si vols, pots deixar-ho.

Hi ha diversos mètodes per a deixar-ho amb efectivitats que arriben al 70%. Només cal que prenguis la decisió i que seleccionis el mètode més adequat per a tu. Tu tries. Els beneficis són immediats.

Metges i altres professionals de la salut poden ajudar-te a tenir èxit. De la nostra banda hem posat a la teva disposició alguns punts de contacte i la nostra bústia.


Com ho veus?

No perds res per intentar-ho.