diumenge, de gener 14, 2024

Ensurt o mort

Diuen que va ser Albert Einstein qui va dir que hi havia dues coses infinites, l’univers i la estupidesa humana i de la primera no n’estava prou segur. Durant la pandèmia vam tenir prou proves de l’estupidesa en forma del cor dels antivacunes i els seus delirants postulats. Quan un bisbe es va afegir als que deien que amb la vacuna ens inoculaven un xip vaig tenir clar que potser hi hagi vida intel.ligent en un altre planeta però en aquest…

Acaba d’arribar-me l’estudi que cada any fa el Dr. Àngel Plans sobre la vacunació antigripal dels professionals sanitaris. Quatre de cada cinc han optat per no vacunar-se. Sis anys de llicenciatura, quatre o cinc anys de residència i ja no recorden que, després del sabó, les vacunes són el remei que més morts humanes ha evitat. Suposo que, si són coherents, quan surten del bany tampoc es renten les mans.

Cada any, quan arriba la tardor, animo els treballadors de les empreses on treballo a vacunar-se contra la grip i, per decomptat, cada any em vacuno, per protegir-me i per protegir els meus. Millor l’ensurt d’una punxada que la mort. I vosaltre, què trieu?