dijous, de febrer 22, 2024

Mai és tard...

Ha costat. Fa més de 15 anys que ho demanavem i, per fi, un pas.

En tots i cadascun dels 9 cursos de seguretat als laboratoris escolars que hem impartit els participants s'escudaven en els llibres de text: Si el llibre ens recomana una pràctica, entenem que es pot fer sense problema... i alguns textos suggerien experiments amb agents cancerigens, mutagens, reprotòxics (CMR) amb alumnes de l'ensenyament obligatori.

Una vegada i una altra contactàvem amb les editorials avisant-los de l'error, de la conveniència de fer una lectura dels textos des del punt de vista de la Prevenció i d'eliminar aquells experiments amb els alumnes que, de fet, estarien prohibits per a un professional.

Ara, finalment, l'editorial EDEBE ens ha passat un exemplar de cadascun dels seus llibres de text de ciències, física, química i tecnologia d'ESO i Batxillerat per a que els revisem. Queden moltes més editorials, veurem si segueixen l'exemple.

No hem trobat en aquests llibres cap proposta d'experiment amb CMR tot i que sí, des de la visió de la prevenció, qüestions a millorar en tots ells. Òbviament el detall queda pels editors. La notícia és que avancem per fer els laboratoris un lloc prou segur pels alumnes i pels seus professors.

Gràcies!